divendres, 26 de maig del 2017

"Delirium", de Lauren Oliver. Recomanació de Carla Racero.

Resultat d'imatges de delirium lauren oliver
He escollit aquest llibre ja que és l’últim que he llegit. És escrita per Lauren Oliver, una escriptora americana.
Els dos protagonistes viuen en un segle XXII on els científics posen fi a la malaltia de “l’amor” o “delira nervosa” ja que és considera mortal. La gent és curada a partir dels divuit anys i després canvien radicalment la manera de ser.
La protagonista Lena s’ha de fer aquesta cura per no estar contaminada però uns successos faran que canvi de pensament i no vulgui sotmetre’s a l’operació. Els que no són afectats se’ls anomena simpatitzants i volen matar-los.
“Diuen que en els vells temps l’amor portava a la gent a la bogeria, persones mortes, suïcidis per amor i un amor mai corresponent. La més mortal de totes les coses mortals. Et mata tant quan la tens que quan no la tens.”
Els personatges són la protagonista Lena que és una adolescent de disset anys, no molt alta i cabell castany;  després trobem a la seva millor amiga que és bastant alta i més bé semblant a una model en comparació a la Lena; per últim, és l’Àlex, un noi atractiu que està enamorat de la Lena i farà el possible per estar amb ella. Els altres personatges són la família i alguns amics dels protagonistes que faran intervencions al llarg de la novel·la, a més, està narrat en primera persona i posa molt èmfasi en les seves vivències.

En conclusió, el més sorprenent del llibre ha sigut la manera de veure l’amor com una malaltia i que hi hagi una cura. També com es viu en una cosa semblant a una dictadura amb unes normes i el toc de queda. Encara així recomano aquest llibre ja que podem trobar acotacions d’altres llibres en relació amb aquest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada