dimecres, 2 de juny del 2021

Així és la vida, Carlota - Una recomanació de Carla Herrerias

 Així és la vida, Carlota és un llibre que, narrat amb humor, planteja un tema delicat que no és tractat de manera dramàtica ni angoixant per les situacions que la protagonista viu.

M’ha agradat que l’autora, Gemma Lienas, ens fa veure que després de la tempesta, situacions difícils i disgustos per una noia de la seva edat, sempre arriba la calma si s’és positiva a la vida, com ha estat la Carlota.

El que més m’ha impactat és com es plantegen els problemes quotidians de la vida i com els enfronta una nena de catorze anys: la separació d’uns pares, el primer amor, el primer desengany... i pel damunt de tot, el valor de l’amistat.

Per tot això, el trobo un llibre molt instructiu i que tots ens hi podem sentir identificats en algun moment de la narració, ja que és com la vida mateixa i així és la vida.

Un llibre emotiu i formatiu alhora, de creixement personal i de superació de moments tristos i alegres que s’alternen per afrontar-te als obstacles. Un llibre que recomanaria sempre.

També he de dir que l’únic que no m’ha agradat del llibre ha estat la seva brevetat, ja que quan comença la trama i es va complicant cada cop més, de sobte finalitza i et quedes una mica sorprès esperant que no sigui veritat i que la història duri una mica més.

És una novel·la escrita de forma senzilla, amb més diàleg que narració, i tot i ser publicada l’any 1989 tracta un tema molt actual i més d’un es deu haver sorprès en la referència que es fa de la igualtat dels progenitors.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada